HSA

Katalogtjänst HSA är en elektronisk katalog som innehåller kvalitetsgranskade uppgifter om personer och verksamheter inom svensk vård och omsorg.

Informationen i HSA ägs av respektive ansluten organisation (landsting, kommun, myndighet eller privat aktör) och tillhandahålls tekniskt av Inera AB. Delar av verksamhetsinformationen i HSA (publika enheter med kontaktuppgifter och verksamhetsinformation) är markerad av informationsägare som tillåten för att publicera som öppen data. Dessa delas hämtas till Ineras Öppendataplattform en gång per dygn och publiceras via API som öppen data. Notera att informationen ändras dygnsvis och att vi därför rekommenderar uppdatering enligt samma princip även i andra tjänster.

Öppen HSA-data får användas fritt av allmänheten och även tillgängliggöras i externa tekniska lösningar. Det bör dock noteras att den data som lämnas ut är begränsad i omfattning och det är inte säkert att alla organisationer finns med i öppendataplattformen. Varken Inera eller informationsägare tar ansvar för data som sparas ner i tredje parts miljöer.

För att ansluta din tjänst till den riktiga HSA-tjänsten, vilket ställer större krav på att följa gällande regelverk, läs vidare på https://www.inera.se/kundservice/bestall--andra/bestall--andra-hsa/anslutning-av-en-tjanst-till-hsa/.

För att läsa mer om den senaste versionen av HSA-katalogen, se Ineras dokumentation: https://www.inera.se/globalassets/tjanster/katalogtjanst-hsa/dokument/hsa-schema/beskrivning_av_hsa-schemaandring_version_4.11.1.pdf

Data och resurser

Det finns inga data i detta dataset

Mer information

Fält Värde
Senast uppdaterad Januari 24, 2020, 10:46 (CET)
Skapad Januari 21, 2020, 15:34 (CET)